It's all about him....

By: mannira danish

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-May-2009 07:28 Email | Share | | Bookmark
dah move....

sila lawat kami kat http://mannira375.blogspot.com/


Tuesday, 7-Oct-2008 06:25 Email | Share | | Bookmark
HAPPY 2nd BIRTHDAY DANISH!!!


















Doa ibu dan abah, moga danish menjadi anak yang soleh, sihat sentiasa, dengar cakap ibu dan abah. Aminnn....


Quote:
Roney ~ TQ for the wishes, b'day danish 7/10. kejap je kan dah 2 tahun.
Ina~ TQ for the wishes, sorry tak kesempatan nak beraya rumah ina, rumah sedara pun tak sempat abis..raya tgh mgu so mmg sekejap sgtla...insyallah, nanti kalau kami balik lagi..bolehla jumpa...
Ju ~ TQ for the wishes & doa. Aminnn...


Wednesday, 20-Aug-2008 09:07 Email | Share | | Bookmark
20 08 2008

Today Danish 1 Year, 10 Month & 2 Weeks old.


Ni masa danish ikut abah g Dataran Merdeka, pakai baju tido lagi...abah anta ibu g keje, pastu bawa danish g jenjalan...abah cite..danish ngajuk, tak nak balik...lately danish memang kuat ngajuk, ngajuk dia jenis yg duk diam je kat tempat tu, tak bunyi...kalau ajak g mana, dia buat tak dgr je...tapi kejap je...org kata ngada je lebih...



Ni gambar danish degan cousin dia farid, danish tua 25 hari je dr farid. seronok tgk dia main dua org tapi, danish suka buli farid...apa yg farid pegang tu yg dia nak...nasib farid tu jenis tak kisah...tapi danish akan kalah dengan cousin dia sorg lg, Addin yg ni plak apa yg danish pegang dia nak..he..he..dah lama tak jumpa Addin...



Danish memang pantang nampak air, kalau dlm kete, nampak je air, dia akan sebut2..kat kl..ni yg byk kolam nanjis tula..sian anak ibu...kolam najis pun jd janji air..ya...tu yg ibu belikan dia kolam..memula suh dia masuk kolam, dia mcm takut2..dah lama2 mmm...dia la raja kolam...pantang sebut..mesti nak suh buka baju...nak andi...Bahgia bila tgk Danish Happy...



Ni masa balik kg abah, seronok tgk danish bebas ke mana2, yela laman atuk luas, nak berlari nak main bola...berpeluhla..danish duk main2...masuk rumah pun bila dahaga, minta air dgn ibu, 2 gelas dia minum...he..he...kat kl asyik duk dlm pagar je...


ni pun sama masa ikut abah tunggu ibu balik keje.


sedapnya dia makan durian..eksyen je lebih makan tak mana pun.


Danish suka nangis...dia memang raja air mata...dah ibu ratu air matakan...he..he...memang dr kecik lg..tula..keje..nya nangis...sikit nangis...manja terlebih...yang perasan kalau dia nangis,kalau ibu tak pujuk dia..berejam dia akan menangis...malasla nak ajar pujuk2..manja...rupanya dia, kalau tak pujuk memang makin beria menangis kalau kita tak hug dia..kiss dia...memang manja...



Monday, 11-Aug-2008 08:44 Email | Share | | Bookmark
Miss Me???

Today danish dah 1 tahun 10 Bulan 4 hari

Dah lama tak update, gambar takde..bila gambar ada, masa plak tak de...danish pun dah big boy, byk benda dah danish boleh dlm masa dua bulan tak update ni,

~ danish dah tak BF, dia stop, just inform dia..danish dah tak leh nak menyusu, ibu sakit...memula risau jugak..tapi kena kerap bgn buat susu, masa mula2 (dlm sebulan) berenti tu..saje la..tunjuk kat dia..ingat dia dah tak ingat kan..skali dia meraung2 nak BF, aduiii cepat2 bgn buat susu...ha..padan muka..tapi skang kalau tunjuk kat dia dia gelak..je...

~danish dah tak tido buai...kesnya buai dah nak putus..cakap dgn dia..kalau putus ni ibu dah tak beli buai baru..danish tido bawah je...he insisted tido buai jugak so masukkan..skali dia rasa lain kut..terus tak nak..tido.. alhamdulillah senang je...skang siang dia mmg tido bawah je...dpt 2 jam okla, tapi aritu blk kg abah..punyala susah nak bg dia tido siang.last2 tgh duk tgk wan buat kuih koci, dia terlelap..

Alhamdulillah senang jaga danish, may be dah bersusah masa dlm pantang kan...insyallah sampai besar senang bela danish...amin....

enjoy the foto, ada gambar baru, ada gambar lama....gambar masa botak ritu...gambar yg ada rambut tu gambar barula..













Thursday, 29-May-2008 06:06 Email | Share | | Bookmark
New Look....



Today danish dah 1 thn, 7 Bulan, 3 Mgu, 1 Hari.

Alhamdulillah, danish dapat balik trg lg pd 17 May 2008, kali ni ibu ambik flight petang kul 3.10, tak dela..ganggu time danish tido sgt...tapi penatnya..danish duk tak diam..lagi luas tempat tu lagila..syok dia...dulu balik tunjuk aeroplane, dia buat tak tau je..ni..dia tgk tak berkelip..msk je tpt menunggu..tgk kat P2, ramai dah org Q, kat pintu pun tulis kuala terengganu,ibu pun Q jela...siap tunjuk boarding pass..cr mykad plak, boleh staff tu tak pasan yg kami nak ke k.trg..budus betul..nyusahkan org!!! sedangkan yg Q tu ke Sandakan...dgn mengheret danish...sampai kat pintu yg nak naik plane tu ibu nampak staff tu penggang kad SANDAKAN...ibu tyla..mana flight Trg, dia angkat bahu...mmg dah tak de yg lain..ibu patah balik....ty staff lelaki situ plak ...terus dia interkom org dlm suh buka pintu..dia ckp belum lg...Nasibla danish, kalau tak sampai ke Sandakanla kita.

Sampai je Trg, ibu nampak je Ummi dgn Achik terus ibu meleleh air mata..tetiba rs sedih..penat sgt jg danish...Danish..ok je kat Trg, Ki selalu puji danish...memang danish 2 thumbs up...cuma dia mesti nak sudu...kiat org pgl awg sudu..tapi 3 hari sebelum balik..danish meragam sgt2...pantang sebut mandi..sampai ibu banned perkatan mandi kat rumah Wan, jgn sapa2 sebut mandi, sampaikan ibu sangkut tuala kat bahu, dia pun sibuk 'andi'..dia mesti nak mandi..kalau tak ikut..mengamuk..la..duk dlm bilik air..bukan reti nak sekejap...bilik air rumah wan, besar pahtu ada satu paip yg dia boleh buka tutup sendiri...tu yg suka sgt... tak tgu takut, terjatuh dlm besen ke apa ke..kan..nasibla..kakak & abg2 ada boleh temankan..ada satu mlm tu, tgh2 kami tido..dia nangis..siap..ckp..andi...sambil angkat baju dia nak buka...tu kul 2-3 pagi tu...haru sungguh..last2 ibu cakap..jgn sapa2..sebut M A N D I (mengeja)..eh..dia faham gak, terus dia kata andi..sebelum tu danish demam..tapi takla teruk sgt sebab danish still aktif..cuma bdn & kepala je panas, jangkit dgn achikla...abih satu rumah..sebab achik demamla..kita tak g jln mana2 pun..duk rumah je...sebab tu jugak Danish meragam..kut..balik KL, abah pun heran tgk perangai..ibu dah surrender..suh abah je jaga...dah penat asyik dgr nangis..je...Alhamdulillah, danish better now, dah kembali pulih...




At last, dapat jugak ibu bawa Danish g Pantai Batu Buruk, tu pun 6.30 br dpt sampai sana, Danish terdiam tgk pantai..luas mata memandang....tapi danisk main sekejap je kat gigi pantai...kejar2 dgn Ombak,bestkan...kalau kita punya byk masa, ibu biar je danish main air...nanti kita balik lagi la... Oooo..indahnya... Danish naik kuda dgn Kakak Sarah, sekali round RM5.00.



Tgk New Look danish..lain kan muka dia...kesian dia jadi budak botak..dia duk tak diam..memula Ki nak trim sikit je, kat side burn dia, makin lama..makin sepeng(org trg ckp), last2 Ki pun gondolkan kepala danish...lain sgt muka danish...



apa yg danish dah boleh...

danish dah boleh say few words...semua dia dpt ms kat trg la...

Mandi ~ andi
baju ~ ju
susu ~ chuchu
Air ~ aritu dia sebut A skang dah pandai sebut air
Buai ~ wai
Tak nak ~ Nanak (fav word ibu, suka sgt dgr dia sebut nanak..)
Semlm dgr dia pgl abah dia..abah duk dlm kete tak kuar2..oooii..chok (ooii..masuk)...he..he..
Big hug ~ biyak sampai depa tgn nak hug kita

kalau dia kiss kita mesti dia sebut...ayaaanggg...

pastu dia sukala..jeling menjeling...ntah belajar dgn sapa...ntah...

sukala tgk perubahan danish skang..except bila dia ngamok2 yg ibu pun tak reti nak buat apa...he..he...sampai Ki kata kiranya awak ni org yg sabar..dah anakkan..kenala kita yg handle...nak jerkah2 hempas2 anak tu pun bukan dia faham... tu baru sikit, ada lagi besar yg menguji kesabaran ibu...

Quote:
ummirafeeq~ ina bz yek..tak pe..faham...aritu igt ina skali rafeeq,ym dgn ma..he..he..nak pinjam gambar ke org nya...he..he...pinjam orgnya ramai yg duk q...tgu green light je.. ...ho.ho...tak leh la hidup tanpa budak bulat..tu...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net